ups-skijanje-škola-skijanja-carving-skijaški-klub-carving-1

UPS – Učenje sa produžavanjem skija

Naši učitelji su certificirani za UPS (učenje sa produžavanjem skija) – nove tehnike za brže i jednostavnije učenje modernog carving skijanja.

Projekt UPS Sistema – učenje sa povećanjem skija i UPSquad vodi Sandi Murovec, dugogodišnji demonstrator, 4 puta sudionik na INTERSKI – u, stručni asistent alpskih reprezentacija i Fakulteta za sport, autor publikacija i filmova o podučavanju alpskog skijanja, sudionik TV emisija i brojnih doprinosa u skijanju.

Neposredni (direktni) sistem učenja s produžavanjem skija UPS je tehnika učenja skijanja koja će promjeniti pristup učenju, uzdignuti nivo adrenalina, a naročito će ljudima otkriti neotkriveno u najkraćem vremenu. Nijedan sistem nije potpun, ali neki su ipak znatno bliži tomu nego drugi. Kratka skija je u osnovi oružje, koja skijaša sili na pravilne izvedbe radi sasvim fizičkih razloga, a time omogućava najbolji direktni put učenja. Odpadaju brojne statične vježbe, beskonačna neatraktivna ponavljanja osnovnih položaja ….. ostaje nam samo skijanje.

I što se u stvari događa? Vrlo jednostavno, kratka skija sili u:

  • rašireni položaj skija
  • niži osnovni položaj (radi boljeg položaja zbog ravnoteže)
  • sredinska uravnoteženost (uopće nije moguć veći pomak težišta naprijed-natrag)
  • slijed tijela (zasuk tijela rezultira u nemirnosti skija koje tako nije moguće kontrolirati)
  • nagibanje gležnjeva (jedini način koji jamči mirnoću skije)
  • povećano postranično gibanje – sa svakim pretjeranim gibanjem gore-dole gubi se spoj (ili veza) s podlogom kao i točnost izvođenja zavoja)

To je praktički sve što današnje skije zahtijevaju od skijaša. Dakle, naročito nagibanje stopala (gležnjeva), odnosno skija, pa brzo obuhvaćanje rubnika obiju skija u zadnjoj fazi zavoja su glavni i najznačajniji detalji. Sve ostalo je samo logika! Ako uspijemo taj detalj skijašima približiti u njegovoj stvarnosti, izvršili smo glavni zadatak.
Počinjemo učiti po sistemu nagibanja skija, vrtnjom njih samih nam još uvijek ostaje kao oružje koje možemo upotrijebiti u svakom trenutku, bilo kao sredstvo za kontrolu brzine, bilo kao način skijanja u ekstremnim uvijetima (ili pak za one kojima bi nova tehnika bila preteški zalogaj). Najbolji će znati kombinirati oba. To je događaj!!!!

Učimo sve uzraste skijaša bez obzira na njihovu razinu znanja: početnike, srednje, napredne i vrhunske skijaše, djecu i takmičare. Dakle sve! Za sve ostale informacije kontaktirajte nas na naš info.

Službena stranica http://www.nakanto.si